Engagerade samarbetare bygger business, även på distans

Människor gör skillnad

inte maskiner,

inte processer,

inte system,

inte aktieportföljer

Människor gör skillnad – om de ges chansen

Bild av Shane Rounce på Unsplash

 

Omotiverade människor gör inte skillnad, de bara …gör. Om man har tur, alltså.

Omotiverade människor blir inga medarbetare, på sin höjd bara….. arbetare eller ibland till och med motarbetare. Och det är alldeles för många där ute som är omotiverade. Hur är det runt dig?

 

Förväntningar, riktning och sammanhang bidrar alla till medarbetarnas engagemang – om de är tydliga, begripliga och känns relevanta. Dessutom, utan dem riskerar man att kraften i engagemanget riktas åt andra håll än vad som gynnar organisationen som helhet.

Men, hur vanligt är det att medarbetare – och chefer till och med – kan och förstår visionerna och målen med verksamheten? Att målen för dem själva och deras enhet känns relevanta för dem och att de ser hur deras arbete bidrar till helheten? Och att målen följs upp regelbundet på ett konstruktivt sätt? Eller känner de bara att standardmål pressas nedåt i organisationen och att det årliga medarbetarsamtalet egentligen bara är till för syns skull?

 

Ingen klarar sitt arbete helt på egen hand. Alla är vi beroende av andra för att lyckas. Om inte i ett team, så för support och service. Men för det behöver vi verktyg som stödjer samarbete och kommunikation. Brett. Både med individer och team, men också bortom dem vi redan känner. Visserligen har det blivit bättre på senare år, särskilt med hjälp av teamchatverktygen, men fortfarande finns mycket kvar att göra. ”Ring en vän” är för begränsande i dagens snabbrörliga arbetsliv. Med hjälp av bra verktyg gör vi medarbetare till samarbetare.

 

Engagerade samarbetare bygger business

 

  • Engagerade – vi vill
  • Verktygen – vi kan
  • Målen – vi vet vart
  • ALLA TRE måste till

 

Brightsider vill släppa loss kraften hos engagerade samarbetare för att skapa bättre business och ett bättre arbetsliv – i kombination. Vill du?

 

Engagerade samarbetare bygger business

>>> Läs mer om HUR vi arbetar för att hjälpa fler medarbetare att bli engagerade samarbetare >>>